O rută feroviară Iași-Chișinău și încă un pod peste Prut

Foto: publika.md

Foto: publika.md

Toate podurile rutiere care trec peste râul Prut vor fi reparate, iar în dreptul orașului Ungheni va fi construit un nou pod care va face legătura între R. Moldova și România. Inițiativele au fost discutate în cadrul unei întrevederi dintre ministrul Transporturilor de la Chișinău, Iurie Chirinciuc și omologul său român Iulian Matachi.

Cei doi oficiali au discutat și despre lansarea unei curse feroviare directe pe ruta Chișinău-Iași. Iulian Matache a declarat că legătura feroviară dintre cele două orașe ar putea fi realizată chiar săptămâna viitoare, notează Ziarul de Iași, citat de Ziarul Național.

Ministrul Transporturilor, Iurie Chirinciuc, a precizat că pe ruta Chișinău-Iași ar putea circula unul dintre trenurile modernizate la uzina din Pașcani, România.

Anterior, Comisia Europeană s-a arătat dispusă să finanțeze construcția unui pod peste Prut, la Ungheni. În aprilie 2015, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri din România a desemnat o firmă pentru realizarea studiului de fezabilitate al proiectului, care urmează să fie gata în primăvara anului viitor. Studiul va costa peste 600 de mii de euro.

Amintim că, în perioada interbelică, peste Prut existau mai mult de 20 de poduri rutiere și feroviare, dar multe au fost distruse în al doilea Război Mondial.

În prezent, între România și R. Moldova sunt cinci poduri rutiere și două feroviare.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.