Buga: Majorarea vârstei de pensionare este necesară

Foto: ipn.md

Foto: ipn.md

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Mircea Buga, optează pentru majorarea vârstei de pensionare în Republica Moldova. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Fabrika” de la Publika TV, relatează evzmd.md.

„Este o condiţie a Fondului Monetar Internațional. Dar trebuie şi noi să oferim oamenilor posibilitatea de a munci mai mult. Speranţa de viaţă la noi este de peste 72 de ani. Vârsta de pensionare la noi este mică. Majorarea vârstei de pensionare ne va permite să facem economii care vor fi ulterior redirecţionate la majorarea pensiilor”, a spus ministrul.

Mircea Buga a precizat că la prima etapă se va recurge la egalarea vârstei de pensionare a femeilor cu cea a bărbaţilor, aşa că în loc de 57 de ani femeile vor ieşi la pensie la vârsta de 62 de ani. A doua etapă prevede majorarea vârstei de pensionare pentru bărbaţi.

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale a spus că intenţionează să reducă decalajul mare din mărimea pensiilor pentru anumite categorii de pensionari. „Unii primesc pensii foarte mari, chiar şi pentru ţările europene, iar alţii, în special pensionarii din localităţile rurale, au pensii derizorii”, a spus Mircea Buga.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.