Protestul din PMAN ar putea devaloriza semnificativ leul

Foto: deschide.md

Foto: deschide.md

Dacă criza social-politică va continua, R. Moldova va avea doar de pierdut și poate ajunge la situația din Rusia și Ucraina, unde devalorizarea monedei naționale a ajuns la 200%-400%. Atenționarea vine din partea analistului economic Roman Chircă, exprimată la TV „Moldova 1”.

El a precizat că împărtășește îngrijorările protestatarilor față de ceea ce se întâmplă în țară, dar, în același timp, constată că aceștia nu propun un plan de îmbunătățire a acesteia. Totodată, el consideră nemotivate unele solicitări precum demisia președintelui, al cărui mandat expiră peste jumătate de an, sau a guvernului, care nu are nici două luni de la învestire.

„Ce n-am văzut este un plan de acțiuni pe care trebuie să-l preseze societatea civilă. Trebuie să formuleze clar. Ce se formulează acum este prea confuz, prea general”, a declarat Chircă, potrivit căruia organizatorii protestului din PMAN ar trebui să fie mai constructivi.

Astfel, analistul economic Roman Chircă confirmă posibilul scenariu enunțat zilele trecute de către premierul Valeriu Streleț, care a dat de înțeles că moneda națională se va devaloriza, ajungând la un curs de 40 de lei pentru un euro sau un dolar. Ulterior, Streleț și-a calificat declarația despre devalorizarea leului drept „un exemplu alegoric”.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.