Candu despre cerințele „radicale” ale protestatarilor

Captură video, prime.md

Captură video, prime.md

Republica Moldova ar intra într-o criză politică şi economică profundă, dacă actuala guvernare ar satisface demisiile cerute de protestatari. Declaraţia a fost făcută de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune Prime.

„Sunt confuz în ceea ce priveşte cerinţele protestatarilor. Dacă săptămâna trecută aveau nişte revendicări rezonabile, acum cerinţele lor au devenit radicale, vor demisii în lanţ. Trebuie să înţelegem că acest Guvern activează doar de 45 de zile şi n-a reuşit să le facă pe toate. Dar este în proces de multe începuturi”, a declarat preşedintele Parlamentului, citat de ipn.md.

Un alt argument invocat de către Candu în favoarea Guvernului actual este şi vizita apropiată a reprezentanţilor Fondului Monetar Internațional la Chişinău. „FMI vine să discute şi să negocieze cu noi mai multe reforme. FMI nu vine să discute cu un guvern provizoriu sau cu nişte miniştri interimari”, a adăugat Candu.

Candu a condamnat altercaţiile care au avut loc în PMAN: „Nu este normal că i-au bruscat pe protestatarii unionişti, nici pe reporterii de la două televiziuni. Pretind că apără democraţia, dar acţionează contrar normelor democratice”.

Referindu-se la unionişti, Andrian Candu a spus că „unirea nu se face în stradă, dar prin proiecte de infrastructură. Dacă şi-ar dori guvernele din cele două ţări, apoi ambele ar deveni atât de dependente una de alta că oamenii la un moment dat nici nu şi-ar da seama cum s-a întâmplat”.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.