Coreea de Nord amenință cu Apocalipsa nucleară

Foto: evz.ro

Foto: evz.ro

Coreea de Nord a avertizat marţi că este pregătită să folosească arme nucleare împotriva Statelor Unite ale Americii şi altor inamici, dacă aceştia îşi continuă „politicile ostile nechibzuite” faţă de regimul lui Kim Jong-un, relatează Mediafax cu referire la CNN.

Potrivit unui oficial din domeniul energiei atomice, citat marţi de agenţia de ştiri oficială KCNA, Coreea de Nord îşi îmbunătăţeşte arsenalul de arme nucleare „în calitate şi cantitate”.

„Dacă Statele Unite şi alte forţe ostile îşi continuă insistent politica ostilă nechibzuită faţă de Coreea de Nord şi au un comportament răutăcios, Coreea de Nord este pregătită să le facă faţă cu arme nucleare oricând”, a declarat directorul Institutului nord-coreean de energie atomică.

Principalul complex nuclear al Coreei de Nord de la Yongbyon, care include o centrală de îmbogăţire a uraniului şi un reactor pentru producerea plutoniului, este funcţional, a precizat oficialul.

Phenianul a ameninţat de multe ori în trecut că va folosi arme nucleare împotriva Statelor Unite, însă nu se ştie dacă deţine tehnologia de rachete pentru a atinge teritoriul american.

Coreea de Nord a anunţat luni că intenţionează să lanseze mai mulţi sateliţi. Aceste lansări, interzise de rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU, sunt considerate o modalitate de a testa tehnologia de rachete balistice.

Oficialul citat marţi a reiterat că programul nuclear al Coreei de Nord este defensiv, „în faţa politicii extreme ostile a SUA şi a ameninţărilor nucleare la adresa sa”.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.