Ghimpu, între „ciocan și nicovală”: Avem nevoie de timp, măcar de o lună, două

Foto: Valentina Ursu / europalibera.org

Foto: Valentina Ursu / europalibera.org

„Noi, PL, am nimerit între ciocan și nicovală: pe de o parte suntem cu oamenii, întrucât cunoaștem problemele care există, lumea are perfectă dreptate, pe de altă parte, suntem la guvernare, dar la guvernare de 40 de zile”, a declarat președintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Ghimpu spune că, folosind mecanismul parlamentar, guvernarea va „verifica” activitatea celor care sunt în funcții și au făcut abuzuri sau nu, așa cum prevede acordul de constituire al AIE 3, unde sunt prevederi ce vizează Banca de Economii, Procuratura Generală și reforma justiției.

Întrebat despre revendicările protestatarilor din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), Mihai Ghimpu a declarat că acestea „nu sunt pentru noi lucruri necunoscute”. „Despre lucrurile acestea am vorbit când eram în opoziție, începând cu BEM, cu tragerea la răspundere, lupta cu corupția, situația din organele de drept, tot ceea ce a adus societatea într-o sărăcie și o corupție nemaivăzută. Dar noi avem nevoie de timp, măcar de o lună, două”, a declarat Ghimpu.

Liderul PL le dă „perfectă dreptate” cetățenilor care protestează în PMAN, subliniind că „răbdarea lor e de-acum la limită”. Totuși, liberalul nu ar fi de acord că protestul din PMAN e împotriva unei puteri corupte, pentru că „nu toți deputații, miniștrii sunt corupți”. „Nu poți să spui că statul e captiv fiindcă totuși noi avem judecători cinstiți, onești, și procurori, și polițiști, și miniștri, și deputați, și nu poți să spui lucrul acesta”, a specificat liderul PL.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.