Madona a încheiat un acord de colaborare cu Briceniul

Semnarea acordului de colaborare dintre raionul Briceni (Moldova) și regiunea Madona (Letonia)

Semnarea acordului de colaborare dintre raionul Briceni și regiunea Madona

Regiunea de Dezvoltare Nord (RDN) a Republicii Moldova continuă să-și consolideze relațiile de cooperare în domeniul dezvoltării regionale cu Republica Letonia, la nivel de administrații publice locale și asociații obștești. În acest sens, Consiliul Raional Briceni (Moldova) și regiunea Madona (Letonia) au încheiat recent un acord de colaborare.

Potrivit ADR Nord, documentul a fost semnat de către Anatolie Țurcanu, șef Secție economie a Consiliului Raional Briceni, care l-a reprezentat pe Mihail Gnatiuc, președintele raionului Briceni, pe de o parte, și de către Andrejs Ceļapīters, președintele Regiunii Madona, pe de altă parte.

„Parteneriatul moldo-leton va impulsiona cooperarea în domeniul realizării proiectelor comune dintre cele două administrații locale din Moldova și Letonia. În calitate de facilitator, Agenția de Dezvoltare Regională Nord va sprijini promovarea și dezvoltarea acestor legături de colaborare, astfel încât și celelalte localități din RDN să urmeze exemplul raionului Briceni”, scrie sursa citată.

Evenimentul de semnare a acordului de colaborare a avut loc în contextul vizitei unei delegații din Republica Moldova, care s-a aflat în Letonia în perioada 6-12 septembrie 2015. În cadrul vizitei de studiu în Letonia au participat autorități publice locale, reprezentanți ai asociațiilor obștești și antreprenori din regiunea de nord a Moldovei.

În ultimii 2 ani, au fost încheiate mai multe acorduri de colaborare dintre administrațiile publice locale din nordul Moldovei și cele din Letonia. Primul acord de colaborare moldo-leton a fost încheiat de satul Corjeuți, raionul Briceni, și municipalitatea Aloja din Letonia.Categorii:Actualitate, Economie, Societate

Etichete:, , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.