Foto: news.yahoo.com

Foto: news.yahoo.com

Uniunea Europeană (UE) nu mai este un loc sigur, din cauza sutelor de mii de migranți, a apreciat miercuri premierul slovac Robert Fico. Într-o dezbatere organizată în Parlamentul de la Bratislava, oficialul a avertizat mai ales în legătură cu riscul unei posibile prezențe a teroriștilor printre migranți, relatează AGERPRES cu referire la France Presse.

Potrivit premierului Fico, 90% din refugiați ar fi „migranți economici”. Din această cauză, UE „nu mai este un loc sigur”.

„Slovacia trebuie să dea dovadă de solidaritate și să ajute oamenii amenințați de război, care nu au ce să mănânce, dar noi nu avem niciun motiv să ajutăm migranții economici. (…) Dacă nu oprim valul de migranți, există riscul de a vedea că partidele proeuropene tradiționale sunt înlocuite de partide naționaliste, xenofobe și antieuropene”, a declarat prim-ministrul Slovaciei.

Fico a respins ideea cotelor obligatorii de refugiați, propusă de Comisia Europeană, citând „informații britanice” potrivit cărora gruparea Statul Islamic ar fi trimis 4.000 de persoane infiltrate printre refugiați.

Reclame