Comisia Europeană critică măsurile luate de Ungaria în gestionarea crizei imigranților

Foto: reporterntv.ro

Foto: reporterntv.ro

Dimitris Avromopoulos, comisarul Uniunii Europene pentru Migraţie, a criticat măsurile luate de Ungaria împotriva imigranţilor, explicând că este vorba în principal de refugiaţi care au nevoie de ajutor şi că barierele metalice sunt soluţii temporare care creează doar tensiuni, relatează Mediafax.

„Cei mai mulţi imigranţi veniţi în Europa sunt refugiaţi care au nevoie de ajutor. (…) Nu există niciun zid pe care să nu îl poţi sări, nicio mare pe care să nu o poţi traversa atunci când fugi de violenţe şi de teroare. (…) Barierele de genul celor construite de Ungaria sunt doar soluţii temporare care i-au făcut pe imigranţi şi refugiaţi să îşi schimbe parcursul şi au generat tensiuni”, a declarat Dimitris Avromopoulos, potrivit Reuters, într-o conferinţă de presă comună cu miniştrii de Externe şi de Interne ai Ungariei.

Ungaria a strânit critici vehemente prin construirea unui gard metalic de-a lungul întregii frontiere cu Serbia. Guvernul de dreapta de la Budapesta şi-a atras critici noi după ce a evocat intenţia de a construi bariere similare pe segmente ale frontierelor cu România şi Croaţia.

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a respins criticile oficialilor din cadrul ONU şi Uniunii Europene, argumentând că imigranţii sunt violenţi.

„Este bizar şi şocant cum unii membri de pe scena politică internaţională au interpretat evenimentele petrecute miercuri. Vor fi responsabili dacă incidentele se vor repeta”, a spus Szijjarto, referindu-se la violenţele petrecute la frontiera dintre Ungaria şi Serbia.

Comisarul european pentru Migraţie, Dimitris Avramopoulos, a anunţat joi, la Budapesta, că Ungaria a primit încă şapte milioane de euro pentru a gestiona criza refugiaţilor.

„Majoritatea oamenilor care ajung în Europa sunt sirieni. Sunt oameni care au o nevoie reală de protecţie. Nu există zid pe care să nu-l urci, nu există mare pe care să nu o traversezi dacă vrei să scapi de violenţă şi de teroare”, a mai spus Avramopoulos.

Dimitris Avramopoulos a amintit că solidaritatea este un principiu de bază al UE şi că Ungaria s-a putut convinge de acest lucru de două ori în ultimele luni, având în vedere că statele membre au răspuns apelului lansat de Ungaria şi au trimis pături şi corturi.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.