Doliu național! Actorul Mihai Volontir va fi petrecut azi pe ultimul drum

Foto: jurnal.md

Foto: jurnal.md

Ziua funeraliilor actorului Mihai Volontir, 17 septembrie, a fost declarată zi de doliu național. Un drecret în acest sens a fost semnat de către președintele Nicolae Timofti.

Astăzi, în ziua funeraliilor marelui actor Mihai Volontir, în toate localitățile din țară drapelele de stat vor fi arborate în bernă, iar la ora 12.00 se va păstra un moment de reculegere.

Tot astăzi, admiratorii regretatului actor sunt invitați la o proiecție a filmului „Se caută un paznic”, pentru a-l revedea pe maestru în rolul său de debut cinematografic, rolul lui Ivan Turbincă. Proiecția filmului va avea loc la Cinematograful „Odeon”, aflat pe strada Mihai Eminescu, 55, iar evenimentul va începe la ora 18:00. Intrarea este liberă.

Primăria municipiului Chişinău a anunțat că va iniţia procedura de redenumire în memoria lui Mihai Volontir a unei străzi sau a unei instituţii de cultură din capitală. Și primarul de Bălți, Renato Usatâi, a anunțat că-și va asuma cheltuielile pentru înălțarea unui monument la Bălți în memoria celebrului actor.

Mihai Volontir a fost şi deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, în anii 1990-1994. Actorul este unul dintre cei 278 de delegaţi ai primului parlament al fostei RSS Moldovenească care au votat Declaraţia de Independenţă a Republicii Moldova, pe 27 august 1991.

Mihai Volontir (81 de ani) s-a stins din viață în noaptea de marți spre miercuri, 15 septembrie, după o boală îndelungată, la Spitalul Clinic Republican din Chișinău. Funeraliile şi mitingul de doliu va avea loc joi, 17 septembrie, între orele 10.00-14.00, în holul Palatului Naţional „Nicolae Sulac”. Corpul neînsufleţit al actorului va fi înmormântat la Cimitirul Central din strada Armenească din capitală.Categorii:Actualitate, Cultură

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.