Vitalie Ciobanu: Foarte mulți moldoveni nu mai cred în acest „fragment de țară”

Foto: Vasile Botnaru / europalibera.org

Foto: Vasile Botnaru / europalibera.org

„Aparent, mișcarea protestatară a provocat deja schimbări sau promisiunea unor schimbări, numai că istoria ultimilor ani ne-a demonstrat că avem o clasă politică neîntrecută în simulacre”, susține Vitalie Ciobanu într-un comentariu pentru Radio Europa Liberă.

Potrivit jurnalistului și omului de cultură, clasa politică de la Chișinău „a spus mereu că va face reforme, a jurat că nu va fura, că va servi interesul public, a organizat simpozioane, a tocat fonduri europene, a creat și instituții după model occidental, doar că… le-a umplut cu reflexe și năravuri moldovenești”.

În comentariul său, Vitalie Ciobanu radiografiază o serie de „reforme în țara simulacrelor”, referindu-se la câteva instituții de stat „cu parafă europeană” cum ar fi Centrul Național Anticorupție, Procuratura Generală, Comisia Națională de Integritate și Consiliul Coordonator al Audiovizualului.

„Moldova se învârte într-un cerc vicios. (…) Reforme în țara simulacrelor. (…) Moldovenii nu mai au încredere în politicieni, în instituții, foarte mulți nu mai cred în acest stat care s-a întors împotriva lor. Oamenii vor altceva. Și de răspunsul pe care-l vor primi, deopotrivă, de la guvernanți și de la liderii mișcării protestare – pe măsura răspunderii fiecăreia dintre părți – va depinde salvarea sau prăbușirea acestui fragment de țară, Republica Moldova”, conchide Vitalie Ciobanu.Categorii:Opinii

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.