2,3 mln. de euro pentru implementarea Acordului de Liber Schimb RM-UE

Foto: mec.gov.md

Foto: mec.gov.md

Un nou proiect de asistență tehnică pentru implementarea Acordului de Liber Schimb Republica Moldova – Uniunea Europeană va fi lansat oficial în luna octombrie curent, anunță Ministerul Economiei. O ședință de prelansare a proiectului a avut loc joi, 17 septembrie.

Ministrul Economiei, Stephane Bride, a apreciat susținerea Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, precum și parteneriatul durabil în implementarea mai multor proiecte de succes.

„Prin intermediul acestui proiect ne propunem să consolidăm capacitățile noastre instituționale pentru a realiza indicatorii de performanță stabiliți în matricea de politici privind implementarea DCFTA, îmbunătățirea competitivității economiei noastre pe domenii-cheie, cum ar fi infrastructura calității, supravegherea pieței, accesul pe piețele externe”, a spus Bride.

Totodată, ministrul Economiei a accentuat importanța asistenței externe acordate de Uniunea Europeană, în special în ceea ce privește armonizarea legislației la aquis-ul comunitar și implementarea standardelor europene pentru sporirea competitivității, reiterând angajamentul de a îndeplini obligațiile asumate față de partenerii de dezvoltare.

La rândul său Aneil Singh, șeful Secției Operațiuni în cadrul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, a menționat că proiect ce urmează a fi lansat va contribui la implementarea cu succes a Acordului de Liber Schimb UE-Moldova.

Proiectul, în valoare de 2,3 mln. de euro, va fi realizat în decurs de 2 ani.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.