Perlamentul R. Moldova, umăr la umăr cu Legislativul României

Foto: parlament.md

Foto: parlament.md

Camera Deputaților a Parlamentului României și Parlamentul Republicii Moldova își vor spori cooperarea. Legislativul de la Chișinău va beneficia de consultanță, expertiză și sprijin politic pentru implementarea Acordului de Asociere și apropierea de Uniunea Europeană, potrivit unui memorandum semnat vineri la Chișinău de președinții celor două instituții, Valeriu Zgonea și, respectiv, Andrian Candu.

„Acest memorandum prevede o nouă etapă de cooperare între cele două instituții și vine să consolideze eforturile noastre de integrare europeană. În baza acestui acord, Parlamentul României ne va acorda tot sprijinul tehnic necesar și expertiză în vederea implementării Acordului de Asociere și suportul politic prevăzut”, a declarat Andrian Candu după semnarea memorandumului.

Valeriu Zgonea a subliniat totodată că Republica Moldova are nevoie stringentă de reforme importante în domeniul justiției și eliminării corupției și a sugerat că acestea ar trebui să fie și principalele priorități ale guvernării de la Chișinău.

„Va exista un transfer de expertiză și de know-how pe care Parlamentul României l-a dobândit în 25 de ani de experiență democratică și de 8 ani de când suntem în Uniunea Europeană și pe care vrem să-l transferăm la nivelul parlamentarismului, dar și la nivelul funcționarului public parlamentar Parlamentului Republicii Moldova. Este dorința României și a Camerei Deputaților să vă sprijinim ca parcursul european să fie fără hopuri și rapid”, a menționat Valeriu Ștefan Zgonea.

Acordul mai prevede organizarea unor întâlniri ale conducerii celor două parlamente cel puțin o dată pe an, atât la Chișinău, cât și la București, consultări la nivelul comisiilor parlamentare, precum și transfer de bune practici la nivel de secretariat pentru susținerea eficientă a actului legislativ.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. 150 de milioane de euro! Credit „în condiții extrem de avantajoase” pentru Moldova din partea României | Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.