Unionistul George Simion nu mai este indezirabil în stânga Prutului

George Simion. Foto: fb.com/simion.georgenicolae

Liderul Platformei Unioniste „Acțiunea 2012”, George Simion, și-a anunțat prietenii din Facebook că își face bagajele și revine sâmbătă, 19 septembrie, la Chișinău. Judecătorii Curții de Apel din Chișinău i-au anulat activistului român interdicția de intrare pe teritoriul Republicii Moldova perioadă de 5 ani.

„VICTORIE! Curtea de Apel Chișinău m-a declarat nevinovat. Mulțumesc tuturor celor care mi-au fost aproape în aceste 5 luni groaznice. Îmi fac bagajul rapid și vin la Chișinău. Ne vedem mâine, la ora 17:00, când mergem împreună în marș pentru Unire!”, scrie George Simion, cetățean român.

În contextul şedinţei comune de Guverne România – Republica Moldova, care va avea loc marţi, autoritățile de la Chișinău s-au „răzgândit” în privința cazului George Simion, notează InfoPrut.ro.

În luna mai 2015, George Simion a fost reținut de agenții Serviciului de Informatii și Securitate (SIS) al Republicii Moldova, iar în scurt timp a fost expulzat. Simion a mai fost vizat de o interdicţie de intrare pe teritoriul Republicii Moldova, în decembrie 2014, dar atunci măsura a fost anulată în doar câteva ore.

Platforma Unionistă „Acțiunea 2012” este o coaliție de asociații neguvernamentale și grupuri de inițiativă care susțin unirea Republicii Moldova cu România. Platforma desfășoară manifestări publice de informare și sensibilizare a întregii populații din România și Republica Moldova cu obiectivul de a conștientiza necesitatea realizării unității naționale.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Unioniștii vor să salveze Republica Moldova | Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.