Partidul lui Leancă prinde viață! E gata chiar și de alegeri anticipate

Foto: Evgheni Lachi, ipn.md

Foto: Evgheni Lachi, ipn.md

Partidul Popular European din Moldova (PPEM), aflat în opoziţie, se pregătește să devină un partid de alternativă, proeuropean și proreforme pentru posibile alegeri anticipate. Asta a declarat sâmbătă, 19 septembrie, Iurie Leancă, președintele formaţiunii, după prima ședință a Consiliului Național al PPEM.

În cadrul evenimentului a fost discutată situația social-politică din țară, precum și poziția și acțiunile partidului vizavi de aceasta, continuarea procesului de constituire a organelor de conducere a partidului și a secretariatului.

Iurie Leancă a menționat că actuala guvernare a dus ţara într-o criză fără precedent și a creat o tensiune foarte mare, ceea ce se vede prin protestele organizate. Mai mult, politicianul a mai spus că guvernarea face tot posibilul pentru a împinge țara în alegeri anticipate, iar PPEM este gata pentru un asemenea exercițiu.

„Considerăm că protestele sunt benefice pentru a exercita o presiune asupra guvernării. Se tot vorbește despre alegeri anticipate, din punctul nostru de vedere, alegerile anticipate sunt generate de guvernare, de acţiunile acesteia care au dus la criză. În ţară sunt necesare schimbări urgente”, a subliniat președintele PPEM.

Leancă susține că în cadrul PPEM sunt specialiști „foarte buni”.

„Pot spune cu fermitate că procesul de constituire al PPEM s-a finalizat cu succes. Avem cea mai tare și profesionistă echipă, avem viziune și un plan de acțiuni bine conturat. Suntem gata să venim la guvernare pentru a readuce Moldova pe calea reformelor veritabile, pe calea integrării europene a țării și îmbunătățirii condițiilor de viață a cetățenilor”, a spus Leancă, citat de Agora.

În cadrul formațiunii politice s-a pus în discuție importanța independenței financiare a partidului și, respectiv, disciplina la colectarea cotizațiilor și a donațiilor. Tot astăzi, Consiliul Național al PPEM a finalizat procesul de constituire a organelor de conducere a partidului. Consiliul a decis că formațiunea va avea 4 vice-președinți: Oazu Nantoi, Ala Nemerenco, Ruslan Codreanu și Eugen Sturza. Totodată, a fost ales Biroul permanent al PPEM care va fi constituit din 21 persoane. Mihai Căpățină a fost ales în calitate de Secretar General al PPEM.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.