Revolta din PMAN se „dezumflă”! Socor îi face praf pe liderii Platformei DA

Vladimir Socor. Foto: Vasile Botnaru, europalibera.org

Vladimir Socor. Foto: Vasile Botnaru, europalibera.org

Protestul din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) scade din intensitate, iar de vină ar fi organizatorii, liderii Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”. Constatarea îi aparține lui Vladimir Socor, analist politic al Fundaţiei Jamestown şi Eurasia Daily Monitor, și a fost exprimată la telefon în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public Radio Moldova.

„Se vede cu ochiul liber că mişcarea din PMAN se dezumflă. Este în cădere numerică. Declaraţiile liderilor DA privind amploarea nu au suport. Liderii Platformei nu au reuşit să elaboreze un program politic convingător. Unii  dintre ei vor doar să facă uz de această mişcare de protest pentru a ajunge la o masă cu cei de la putere. Observăm că la tribună rămân aceiaşi lideri. Nu am observat să adere personalităţi proeminente. Am observat că şi reprezentanţii misiunilor diplomatice din Chişinău au un comportament rezervat faţă de acest protest. Cred că dacă protestul se dezumflă, cei din Platforma DA trebuie să se gândească cum să părăsească onorabil PMAN”, a declarat analistul, citat de IPN.

Socor s-a arătat neîncrezător faţă de revendicarea protestatarilor în privința alegerilor anticipate.

„Chiar dacă mişcarea va reuşi să obţină alegeri anticipate pentru primăvara viitoare, va avea prea puţin timp pentru a se constitui şi a se impune ca formaţiune politică. Nici nu avem un guvern al încrederii populare. Iar dacă cei din platformă chiar vor reuşi să câştige un număr anumit de mandate, vor trebui să se aşeze la masa de negocieri şi să intre în alianţă cu unii din cei din actuala guvernare”, a declarat Vladimir Socor.

Cunoscutul analist politic le-a recomandat unor lideri din Platforma DA să renunţe la „limbajul incendiar”.

„Ştim cu toţii că în Republica Moldova corupţia este înfiorătoare. Însă dacă cei din Platformă vor să se constituie ca o formaţiune politică serioasă şi credibilă, trebuie să renunţe la etichetările de criminal, hoţ etc.ˮ, a mai spus Socor.Categorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.