Unioniștii vor să salveze Republica Moldova

Foto: timpul.md

Foto: timpul.md

„Uniți, salvăm Republica Moldova!”. Acesta a fost genericul marșului unionist care a avut loc în după amiaza zilei de sâmbătă, 19 septembrie, la Chișinău. Organizată de Mișcarea civică „Tinerii Moldovei”, acțiunea a reunit peste 300 de participanți.

Manifestanții au pornit în marș din Piața Marii Adunări Naționale din capitală spre Teleradio Moldova. Ei au ales instituția televiziunii publice pentru a atrage atenția presei la faptul că trebuie să reflecte obiectiv evenimentele.

„Teleradio Moldova este instituția plătită din banii noștri și care ar trebui să ne reprezinte, dar nu o face”, au declarat protestatarii.

Anatol Ursu, președintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei, a menţionat că „soluția Unirii pentru ieșirea din haosul instalat în statul nostru trebuie să fie vizibilă și în emisiunile de la Moldova 1”.

Printre revendicările protestatarilor s-a numărat implementarea tuturor măsurilor pentru accelerarea interconectării energetice cu România, aducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de la Bucureşti pentru lupta împotriva corupţiei din Republica Moldova şi trecerea operaţiunilor bancare de stat în responsabilitatea Băncii Naţionale a României.

„Jos hotarul de la Prut!”, „Unitate națională!”, „Unire!” și „Basarabia e România!”, au scandat unioniștii.

La eveniment a participat şi George Simion, liderul Platformei Unioniste „Acțiunea 2012”. Cu o zi înainte de marșul unionist, Curtea de Apel Chișinău i-a anulat lui Simion interdicția de a intra pe teritoriul Republicii Moldova.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.