Festivalul Etniilor a cuprins toată republica

Foto: zdg.md

Foto: zdg.md

În această perioadă a lunii septembrie, în satele și orașele din Moldova are lor Festivalul Etniilor. Festivalul cu genericul: „Unitate prin diversitate” este organizat pentru ca fiecare minoritate națională să-și demonstreze cultura, portul și bucatele naționale. Evenimentul este la cea de-a XV-a ediţie, relatează IPN.

Festivalul a început în unele raioane ale țării încă pe 12 septembrie. Ruşi, ucraineni, romi, armeni, evrei – toți își demonstrează talentele şi respectul pentru tradiţiile neamului din care fac parte.

Sâmbătă, 19 septembrie, Festivalul Etniilor s-a desfășurat la Bălți, Anenii Noi, Râșcani, și Strășeni. La eveniment au fost organizate spectacole cu participarea comunităţilor etnoculturale, concursuri la categoriile: cel mai original program artistic specific etniei, cel mai bun declamator, cel mai bun interpret-solist și expoziții de meşteşuguri populare, bucătărie tradiţională.

La Orhei, Ocnița și Taraclia, Festivalul Etniilor se desfășoară duminică, 20 septembrie. Tot duminică se va încheia festivalul în municipiul Bălți. La Glodeni și Edineț, minoritățile naționale vor săbători pe 27 septembrie. Locuitorii din Soroca și Sângerei au sărbătorit pe 12 și 13 septembrie.

Festivalul Etniilor are drept obiectiv promovarea obiceiurilor şi a tradiţiilor etniilor conlocuitoare. Evenimentul este şi un prilej de comunicare despre problemele etniilor.

În acest an, din cauza protestelor din PMAN, Festivalul Etniilor nu va avea loc la Chişinău.Categorii:Actualitate, Cultură

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.