Excursii în podgoriile şi beciurile subterane! Ziua Naţională a Vinului altfel

Foto: fermierul.md

Foto: fermierul.md

În perioada 3-4 octombrie, iubitorii de vin moldovenesc vor putea vizita producătorii de vinuri la ei acasă. Astfel, Oficiul Naţional al Viei şi Vinului oferă o alternativă pentru doritorii de a sărbători Ziua Naţională a Vinului.

„Vor fi organizate excursii în podgoriile şi beciurile subterane. Gazdele vor pregăti bucate tradiţionale şi vor oferi pentru degustare cele mai savuroase vinuri ale Moldovei. Unele vinării vor pregăti program artistic, altele vor asigura transportul până la podgorie. Fiecare este liber să acţioneze cum vrea”, anunţă Oficiul Naţional al Viei şi Vinului.

Potrivit IPN, instituţia a anunţat că în anul curent această sărbătoare va fi organizată la nivel local. Pe parcursul celor două zile vor fi organizate programe turistice şi oferte speciale pentru persoanele pasionate de vinurile moldoveneşti.

Manifestaţiile din Piaţa Marii Adunări Naţionale, dedicate Zilei Naţionale a Vinului din acest an, au fost anulate. Decizia de a renunţa la festivităţile din PMAN a fost votată şi aprobată de comun acord de către producătorii vinicoli. Ei au anunţat că organizarea evenimentului în centrul Chişinăului nu este posibilă din motive de securitate.

În 2015, Oficiul Naţional al Viei şi Vinului a planificat un buget de 2,8 milioane de lei pentru organizarea evenimentului. Banii sunt alocaţi din Fondul Viei şi Vinului.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.