Ucraina va „apăra” Bucovina de „ipotetice pretenții teritoriale” din partea României

Foto: resboiu.ro

Foto: resboiu.ro

Ucraina înființează o nouă brigadă în Bucovina de apărare în fața unor posibile pretenții ale României asupra acestei regiuni, au anunțat luni, la Ivano-Frankivsk, șeful Departamentului de organizare-mobilizare din cadrul comandamentului operativ „Zapad”, colonelul Viktor Kevljuk, precum și viitorul comandant al brigăzii, colonelul Vasyl Zubanych, relatează Agerpres, citând agenția de presă rusă oficială TASS.

„Ministrul apărării al Ucrainei a luat decizia de forma o nouă brigadă montană de asalt cu numărul 10. Locul de cartiruire al brigăzii va fi Kolomyia (Colomeea). Avem sarcina de a vedea ce a rămas acolo din obiectivele militare, de a desfășura acțiuni de reconstrucție și reutilare a cazărmilor. După aceasta, vom fi gata să angajăm pe bază de contract în jur de o mie de voluntari”, a declarat Kevljuk, potrivit sursei citate.

„Obiectivul principal al brigăzii este apărarea în fața unor ipotetice pretenții teritoriale asupra Bucovinei din partea României”, a declarat colonelul ucrainean. Acesta a mai declarat că există încă un teritoriu unde ar putea fi nevoie de combatanți care „să știe să lupte foarte bine în munți – Crimeea”.

Crearea unității militare se va încheia până la 30 octombrie, așa cum a fost planificat.

Potrivit agenției de presă ruse TASS, în ultimii ani Bucureștiul a accelerat procesul de obținere, în baza unei proceduri simplificate, a cetățeniei române de către locuitori din nordul Bucovinei, aflată astăzi în componența Ucrainei. Spre frontierele estice către portul Constanța de la Marea Neagră ”experți au reperat în repetate rânduri desfășurări de tehnică militară și soldați ai armatei române”, mai scrie TASS, citată de Agerpres.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.