Usatâi și Dodon își unesc forțele! Le va da chișca celor din Platforma DA?

Igor Dodon și Renato Usatâi. Foto: infobiz.md

Igor Dodon și Renato Usatâi. Foto: infobiz.md

Primarul de Bălți, liderul Partidului Nostru, Renato Usatâi, și liderul PSRM, Igor Dodon, au anunțat că își unesc forțele. Politicienii au făcut declarații în acest sens în cadrul  a două conferințe de presă separate, organizate la aceeași oră. Cei doi lideri politici, ale căror formațiuni se bucură de încrederea a 60% din populația republicii, au anunțat că vor organiza proteste în masă începând cu ziua de 27 septembrie.

Usatâi a declarat că susținătorii săi se vor întâlni cu manifestanții socialiști duminică, ora 13.00, în fața circului din capitală. Protestatarii ar urma să mărșăluiască în direcția Parlamentului, unde vor protesta continuu.

„Nu există niciun mod de a presa instituțiile decât prin proteste în masă. Statul este capturat. Alegerile au fost falsificate, deci puterea nu este legitimă. Azi când nu există reacția statului la furtul miliardului, nu reacționează la cele întâmplate în Pădurea Domnească, trebuie să protestăm. Vom organiza un protest apolitic. (…) Ideea protestului este să-i trezim pe toți cetățenii moldoveni”, a spus Renato Usatâi, citat de Agora.

Usatâi a mai spus însă că protestul organizat împreună cu PSRM va fi unul „atemporal”, care va dura mai mult timp decât cel organizat de Platforma Civică „Demnitate și Adevăr”, asta pentru că „cei din DA se ceartă între ei”.

„Cei de la Platforma DA vor sta o săptămână, două, trei, dar pe urmă se vor duce acasă pentru că au certuri interioare, nu se pot înțelege cine vorbește primul sau al doilea. Greșeala lor principală e că ei au privatizat piața. Dacă protestatarii lor, pro-europeni declarați, vor să vină la noi la protest, lasă-i să vină, pe urmă ne vom descurca. Ei nu-i lasă pe alții să vină la protestul lor, pe cei care ar putea să le fie concurenți la viitoarele alegeri anticipate. La noi nu va fi așa”, susține Usatâi, potrivit Agora.

Revendicările protestului anunțat de Partidul Nostru și PSRM sunt similare cu cele ale protestului organizat de Platforma DA: alegeri anticipate, demisii în lanț ale demnitarilor, șefilor Centrului Național Anticorupție, Procuraturii Generale și Comisiei Electorale Centrale, precum și reformarea televiziunii publice.

* A da chişca – a întrece, a depăşi, a fi mai bun (regionalism basarabean)Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Renato Usatâi către liderii Platformei DA: Nu mai fiți așa Rambo toți! | Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.