Experţii FMI și-au început vizita în Republica Moldova

Foto: reuters.com

Foto: reuters.com

Misiunea  Fondului Monetar Internaţional (FMI) a sosit astăzi într-o vizită de două săptămâni în Republica Moldova. Echipa de experţi a FMI, condusă de Ivanna Vladkova-Hollar, se va afla în vizită de lucru la Chişinău în perioada 22 septembrie – 6 octombrie, pentru a iniția discuțiile cu privire la politicile care ar putea sta la baza unui program susținut de FMI, potrivit unui comunicat de presă al reprezentantului permanent al FMI în R. Moldova, Armine Khachatryan, citat de Moldpres.

Oficiali ai Fondului au precizat că misiunea FMI nu este una de negocieri asupra unui nou acord, ci de pregătire pentru negocieri, într-o altă misiune, la o altă dată.

Amintim că luni, 21 septembrie, în ajunul sosirii la Chişinău a experţilor şi-a prezentat demisia guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), Dorin Drăguţanu, şi prim-viceguvernatorul BNM, Marin Moloşag.

Premierul Valeriu Streleţ a dat asigurări că demisia conducerii băncii centrale nu va afecta negocierile cu FMI.

„Echipa Guvernului este pe deplin pregătită pentru aceste negocieri, care sperăm că se vor încheia cu succes şi vor duce la stabilizare macrofinanciară şi normalizarea relaţiilor cu toţi partenerii de dezvoltare”, a spus Streleț.

Semnarea unui nou acord cu FMI ar debloca suportul bugetar de 45 de milioane de dolari SUA al Băncii Mondiale şi, respectiv, 40,7 milioane de euro de la Uniunea Europeană. Totodată, acest fapt ar restabili încrederea în stabilitatea macro-financiară a Republicii Moldova.

Misiunea FMI urma să vină la Chişinău în 17 iunie, dar şi-a amânat vizita din cauza demisiei Guvernului Gaburici.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.