Singurul ministru cu „coaie” din Guvernul Gaburici sprijină protestele Platformei DA și e gata să revină în politică

Maia Sandu. Foto: ziarulnational.md

Maia Sandu. Foto: ziarulnational.md

Maia Sandu, fost ministru al Educației, sprijină protestele organizate de Platform Civică „Demnitate şi Adevăr”. Potrivit Maiei Sandu, protestatarii au formulat nişte cerinţe absolut legitime atunci când au cerut demiterea şefilor mai multor instituţii ale statului pe motiv că acestea nu şi-au făcut treaba.

„Dintr-o «istorie de succes», Republica Moldova s-a transformat într-o mare decepţie. Mai grav este că ştirile despre guvernarea proastă din Moldova au făcut înconjurul lumii şi au şifonat semnificativ imaginea ţării, lucru care va face extrem de dificilă atragerea investiţiilor străine în următorii ani chiar şi în cazul îmbunătăţirii actului de guvernare”, a menţionat fostul ministru al Educației într-un interviu oferit portalului Anticorupție.

Maia Sandu sprijină protestele, pentru că, în prezent, acestea ar reprezenta singura „modalitate serioasă” de exercitare a presiunii asupra partidelor politice în vederea determinării acestora să îmbunătăţească actul de guvernare.

Maia Sandu: Platforma DA trebuie să rămână o formaţiune civică care să pună presiune pe guvernare atunci când e necesar, indiferent de cine se află la guvernare.

Fosta șefă a Educației a mai spus că şansele puterii actuale de a-şi recăpăta încrederea sunt foarte mici.

„Un pas important pe care autorităţile îl pot face în această direcţie este să elibereze din funcţii persoanele a căror demisie este cerută de cetăţeni şi să numească oameni care vor trece de toate filtrele societăţii civile, pentru a fi asigurate integritatea şi profesionalismul acestora”, a subliniat Maia Sandu.

Maia Sandu este dispusă să revină în politica din Republica Moldova dacă vor fi eliminate impedimentele pentru oamenii integri care ar vrea să contribuie la schimbare. Jurnalista Natalia Morari, realizatoarea emisiunii „Interpol” de la TV7, a numit-o pe Maia Sandu ca fiind singurul ministru cu „coaie” din Guvernul Gaburici.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.