Apocalipsa după Filat: Ar fi o catastrofă pentru Republica Moldova

Vlad Filat. Foto: afp.com

Vlad Filat. Foto: afp.com

Republica Moldova ar reintra într-o perioadă „foarte şi foarte complicată”, în cazul unor alegeri anticipate, susține președintele PLDM, ex-premierul Vlad Filat. Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, liberal-democratul a declarat că alegerile anticipate „ar fi o catastrofă pentru Republica Moldova”.

Filat a recunoaște că sunt motive pentru ca oamenii din Republica Moldova să protesteze.

„Criza din sistemul bancar şi această situaţie plină de incertitudine vizavi de securitatea sistemului bancar a creat această stare. Totodată, revendicările acestor proteste, mai bine spus, ale organizatorilor protestelor nu vin în a rezolva probleme, cu adevărat, ale ţării – demisia guvernului, demisia preşedintelui, organizarea alegerilor anticipate ş.a.m.d. –, nu fac decât să ducă ţara în incertitudine”, a spus liberal-democratul.

Referitor la decizia guvernatorului BNM, Dorin Drăguţanu, de a demisiona, Filat a declarat că solicitarea de demisie a guvernatorului vine de mai mult timp, iar momentul acestei demisii este unul căruia urmează să îi dăm apreciere, deoarece această demisie survine cu o zi înainte ca misiunea Fondului Monetar Internaţional (FMI) să-şi înceapă activitatea în Republica Moldova.

„Eu sper că această demisie nu va afecta negocierile, deoarece acordul cu FMI pentru Republica Moldova este vital, pentru că avem îngheţate, practic, toate finanţările externe. Şi de acest acord depinde modul în care vom asigura finanţarea Republicii Moldova până la sfârşitul acestui an, urmărind în mod special procesul bugetar şi nu doar cel bugetar pentru anul viitor”, a notat fostul premier.

Potrivit lui Filat, ceea ce ţine de criza în sistemul bancar, şi nu doar, urmează a fi rezolvate în actul guvernării. În opinia sa, în acest sens ar fi corect ca, pe de o parte, să existe revendicări pertinente, care vizează problemele reale ale cetăţenilor din partea celor care protestează sincer şi, pe de altă parte, urmează acţiuni prompte ale guvernării pentru ca aceste probleme să fie rezolvate.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.