Platforma DA, cu ochii pe „gura de aer” de 150 de milioane de euro acordată de România

Foto: abcnews.md

Foto: abcnews.md

Liderii Platformei Civice „Demnitate și Adevăr” se vor adresa preşedintelui României, Klaus Iohannis, cu solicitarea de a supraveghea cum vor fi cheltuiți cele 150 de milioane de euro acordate de Guvernul român Republicii Moldova. Liderii protestatarilor şi-au exprimat îngrijorarea că aceşti bani vor fi furaţi, iar returnarea lor va cădea pe umerii întregii populaţii, relatează IPN.

În cadrul unei conferinţe de presă, susţinute în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN), liderii Platformei DA au afirmat că împrumutul de 150 de milioane de euro pe care l-a anunţat astăzi premierul român Victor Ponta este „o gură de aer pentru actuala guvernare”.

„Nu există nicio garanţie că aceşti bani nu vor fi furaţi ca şi granturile acordate de partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova. Acest împrumut nu este altceva decât o gură de aer pentru clasa politică oligarhică şi doar îndepărtează ziua înlăturării ei de la putere. Şi mai trist este că rambursarea împrumutului va fi pus pe umerii întregii populaţii”, a declarat Valentin Dolganiuc, membru al Consiliului Marii Adunări Naţionale.

Consiliul Marii Adunări Naţionale s-a adresat preşedintelui României şi către alte autorităţi afiliate ale statului român să „supravegheze corectitudinea utilizării resurselor financiare acordate pentru a exclude delapidarea lor”.

Premierul României, Victor Ponta, a anunţat că acordă un ajutor rambursabil în valoare de 150 de milioane de euro Republicii Moldova pentru a putea face faţă crizei economice până când ţara va avea încheiate acorduri de finanţare cu instituţiile internaţionale. Declaraţia a fost făcută după şedinţa comună a guvernelor de la Chişinău şi cel de la Bucureşti, care a avut loc marţi, 22 septembrie, la Constanţa, România.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.