Funcționarii publici, obligați să denunțe actele de corupție

Foto: Gallo Images/Thinkstock

Foto: Gallo Images/Thinkstock

Un proiect de lege aprobat în cadrul ședinței de ieri a Guvernului va obliga persoanele ce dețin funcții publice să raporteze actele de corupție. Funcționarii publici urmează să depună informația în formă scrisă sau verbală, la Centrul Naţional Anticorupţie, în termen de cel mult trei zile lucrătoare din data în care faptele de corupție au devenit cunoscute acestora.

Potrivit Biroului comunicare şi relaţii cu presa al Executivului, scopul acestui proiect de lege este de a asigura apărarea drepturilor şi libertăţilor persoanei, a intereselor publice și a securităţii naţionale, de a identifica actele de corupţie, de a contracara acest fenomen, precum şi de a înlătura consecinţele cazurilor de corupţie.

În cazul în care persoanele obligate nu comunică organelor competente actele de corupţie, cele conexe actelor de corupţie sau faptele de comportament corupţional, care le-au devenit cunoscute în cadrul exercitării atribuţiilor de serviciu, acestea vor fi trase la răspundere disciplinară, conform procedurilor stabilite pentru fiecare categorie de personal. În cazul raportării informaţiei false, care nu corespunde realităţii, se va răspunde penal, potrivit prevederilor legale.

Proiectul de lege a fost elaborat de Ministerul Justiției în scopul asigurării şi apărării drepturilor şi libertăţilor persoanei, intereselor publice, securităţii naţionale, dar şi pentru înlăturarea consecinţelor actelor de corupţie.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Funcționarii ar putea fi obligați să denunțe actele de corupție | Puterea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.