Proteste antiguvernamentale pestrițe! PSRM, Partidul Nostru și Platforma DA nu pot împărți Chișinăul

Igor Dodon și renato Usatâi. Foto: karadeniz-press.ro

Igor Dodon și renato Usatâi. Foto: karadeniz-press.ro

PSRM şi Partidului Nostru acuză Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” că încearcă să le pună piedici în desfăşurarea protestului de duminică, 27 septembrie. Pe de o parte, liderii acestor partide, Igor Dodon și Renato Usatâi, insistă ca liderii Platformei să aleagă scuarul Parlamentului sau Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN). Pe de altă parte, membrii Platformei susţin în continuare că vor extinde orăşelul corturilor şi nu văd o problemă în faptul că vor protesta toţi împreună.

Potrivit lui Dodon, oamenii care vor veni la protestul organizat de partidele de stânga nu vor să protesteze alături de Platforma DA.

„Noi am fost votați de peste 300 de mii de oameni, care nu vor să protesteze alături de frontiștii din anii ’90. Reprezentanții de la Platforma DA, vă spunem, alegeți ori piața, ori Parlamentul, ei nu, că ei peste tot o să fie”, a declarat liderul PSRM.

Reprezentanţii Platformei DA afirmă că ei au anunţat încă de săptămâna trecută că se vor extinde.

„Pot să vină în PMAN, că este loc pentru toți cetățenii Republicii Moldova, indiferent de apartenența politică, etnică, culturală, religioasă. Nu poate să fie niciun fel de conflict, noi nu avem de gând să ne contrapunem lor, deoarece ei vin cu anumite deziderate care ar coincide cu ale noastre”, susține Vasile Năstase, reprezentant Platforma DA.

Dodon a precizat că este gata să instaleze şi o mie de corturi, începând de la Primărie până la Universitatea de Medicină. Potrivit portalului #diez, acțiunea de protest a celor din PSRM, care a fost planificată pentru ziua de duminică, 27 septembrie, se pare că a început în această seară. Asta pentru că mai multe corturi ale socialiștilor au fost deja instalate în fața Parlamentului de la Chișinău, în pofida furtunii.

Primăria municipiului Chișinău a depus ieri o cerere în instanţa de judecată. Instanța va decide cine va avea dreptul să protesteze în scuarul Parlamentului.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.