Compensații în sezonul rece pentru familiile social-vulnerabile

Foto: realitatea.net

Foto: realitatea.net

Familiile social-vulnerabile vor putea să depună cereri pentru a beneficia de compensaţii în sezonul rece, anunță Infotag cu referire la un anunț difuzat de Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.

Potrivit anunțului, compensaţii pot primi familiile a căror venit per membru nu depăşeşte 1224 de lei. În asemenea caz, familia va beneficia de compensaţie lunară în mărime de 250 lei în lunile noiembrie-martie.

Totodată, dacă unul sau mai mulţi membri ai familiei necesită sprijin suplimentar (copil bolnav, pensionar) – suma este mai mare. În plus, vor beneficia şi de sprijin social conform unei formule speciale.

Cererile pot fi depuse la Secţia asistenţă socială sau la administraţiile locale. Compensaţiile se vor acorda începând cu luna următoare de la depunerea cererii.

În sezonul rece 2014-2015, compensaţii au primit peste 130 mii de familii (360 mii de persoane). Circa 90% din beneficiari sunt familii ale căror membri sunt pensionari sau persoane cu nevoi speciale. De asemenea, mai bine de jumătate din beneficiari sunt familii cu copii.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.