E originar din Moldova și candidează la funcţia de senator în SUA

Yuriy Seretskiy. Foto: yuriyseretskiyelection2014.com

Yuriy Seretskiy. Foto: yuriyseretskiyelection2014.com

Yuriy Seretskiy este originar din Republica Moldova, iar în 1995 a emigrat în Statele Unite ale Americii. La alegerile din anul viitor, acesta va candida la funcţia de senator din partea statului Connecticut.

Acesta declară pe pagina sa oficială de Facebook că este inacceptabil ca imigranţii din fosta URSS să nu aibă niciun reprezentant la niciun nivel de guvernare în SUA, iar interesele lor nu sunt reprezentate de nimeni, relatează IPN.

Candidatul a emigrat din Chişinău la 19 ani şi ultimii 10 ani locuieşte în oraşul american, Sacramento. Acesta a candidat la funcţia de primar al localităţii Rosevill din SUA, în noiembrie 2014, dar nu a învins în cursa electorală.

Seretskiy scrie pe pagina sa că în fosta URSS s-au dezvoltat oameni foarte talentaţi şi au fost făcute mai multe invenţii, iar aceste lucruri pot fi utilizate şi în folosul ţării pe care migranţii din fosta Uniune Sovietică au ales-o pentru trai – Statele Unite.

Congresul Statelor Unite ale Americii este format din două camere: Senatul şi Camera reprezentanţilor, în care şi candidează Seretskyi. Congresmanii din Camera reprezentanţilror sunt aleşi pe o perioadă de 2 ani.Categorii:Actualitate, Externe, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.