Un fruntaș al Platformei DA bate alarma

Valentin Dolganiuc. Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

Valentin Dolganiuc. Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

În Republica Moldova s-a format o coaliţie de stânga, care are scopul de a deturna protestele împotriva guvernării. Declaraţia a fost făcută de către unul din liderii Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”, Valentin Dolganiuc, în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la Radio Moldova.

„În spatele lui Dodon este Moscova, iar în spatele lui Usatâi se află Plahotniuc. Scopul lor este de a dispersa protestul. Plahotniuc a recurs la varianta de rezervă, care este şi cea mai periculoasă, consolidarea şi folosirea partidelor de stânga. Strategia sa de acum este de a-l scoate din joc pe Filat şi de a-l înlătura de la guvernare pe Ghimpu”,a mai spus Dolganiuc, citat de IPN.

Reprezentantul Platformei DA consideră că Republica Moldova nu depăşeşte limitele unui stat de tip sovietic.

„Republica Moldova a ajuns o clonă a unui stat sovietic, în care oamenii muncesc pentru a ţine la putere nişte politicieni corupţi. Atunci când guvernanţii vor munci pentru oameni, vom putea spune că avem un stat democratic”, a opinat Dolganiuc.

Liderii PSRM şi PPPN, care au instalat corturi pentru acţiuni de protest în faţa Parlamentului au propus conducătorilor Platformei DA să facă front comun. Reprezentanţii Platformei s-au opus, iar scuarul Parlamentului a devenit subiect de litigiu în instanţa de judecată, care urma să decidă sâmbătă, 26 septembrie, dacă şi cine va avea dreptul să protesteze în acest loc duminică, 27 septembrie.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.