Protestele PSRM-PN, mai „periculoase” pentru guvernare decât cele ale Platformei DA?

Foto: Constantin Grigoriță

Foto: Constantin Grigoriță

Spre deosebire de protestele Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”, cele ale Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) şi ale Partidului Nostru (PN) vor avea o tentă politică mai pronunţată, pentru că „e vorba de două formaţiuni politice, care se află în concurenţă deschisă cu guvernarea şi care nu încearcă să ascundă că, chiar dacă au şi revendicări de ordin social şi economic, scopul final este unul politic”, scrie Dumitru Spătaru într-un editorial publicat de Curentul.

Dumitru Spătaru susține că cele două proteste sunt diferite ca modalitate de organizare şi posibile consecinţe, chiar dacă ambele proteste au drept ţintă guvernarea.

Autorul consideră că, în ultima perioadă, și Platforma DA a trecut în plan secund revendicările social-economice şi le-a scos în prim-plan pe cele politice. „Dacă Platforma şi-a calculat mişcările până la obţinerea demisiei in-corpore a puterii şi organizarea de alegeri parlamentare anticipate, cei din PSRM şi PN ştiu foarte bine ce au de făcut atât în alegeri, cât şi după ele”, observă editorialistul.

Potrivit autorului, PSRM și PN au „câteva avantaje evidente” în raport cu susținătorii Platformei DA. PSRM și PN „au lideri cu experienţă, sunt mai bine organizaţi, au mesaje şi scopuri mai clare, au un plan de acţiuni bine gândit (cel puţin, aceasta e impresia care se creează), stau mai bine la capitolul finanţare şi, cel mai important, au infrastructura necesară pentru a extinde protestele la nivelul întregii ţări etc. De aceea, e posibil ca aceste proteste să se dovedească mai periculoase pentru guvernare decât cele ce au avut loc până în prezent”, conchide Dumitru Spătaru.Categorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.