Renato Usatîi: Dacă Timofti nu-și dă demisia, vom trece la planul B

Renato Usatîi și Igor Dodon ațâță protestatarii. Foto: fb.com/dodon.igor

Renato Usatîi și Igor Dodon ațâță protestatarii. Foto: fb.com/dodon.igor

„Doar demisia lui Timofti ne-ar putea oferi alegeri anticipate. Dacă nu va vrea de bunăvoie, o va face de nevoie. Dacă președintele nu-și dă demisia până la sfârșitul săptămânii viitoare, vom trece la planul B”, a declarat Renato Usatîi, liderul Partidul Nostru.

După închiderea oficială a mitingului de protest de duminică, Renato Usatîi și Igor Dodon i-au rugat pe susținătorii prezenți la protestul din fața Parlamentului să meargă la Condrița, la reședința președintelui Timofti.

Usatîi și Dodon susțin că vor să înlăture corupția din țară, fără a învrăjbi oamenii. Aceștia consideră că, în momente de răscruce precum cele de acum, cel mai important este ca oamenii să devină uniți, indiferent de opțiunea lor politică.

Ca și protestatarii convocați de Platforma Civică „Demnitate și Adevăr”, și mulțimea mobilizată de cele două partide de stânga au cerut demisia procurorului general, a președintelui Curții Supreme de Justiție, a directorului Centrului Național Aanticorupție, a președinților Comisiei Naționale de Integritate și Comisiei Electorale Centrale. Protestatarii au mai solicitat înlăturarea din funcție a lui Mircea Surdu, directorul postului public Moldova 1, și, așa cum s-a exprimat socialistul Ion Ceban, eliberarea „tuturor deținuților politici arestați în timpul acțiunii de proteste pașnice de pe 6 septembrie 2015”.

Liderii PSRM și PN au anunțat că vor rămâne să protesteze non-stop în corturi, în fața Legislativului.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.