Sângele apă nu se face! Bulgaria va oferi 275 de mii de euro pentru îmbunătățirea condițiilor de trai în raionul Taraclia

Foto: moldpres.md

Foto: moldpres.md

Ambasada Bulgariei în Republica Moldova va oferi 275 de mii de euro pentru construcţia câtorva staţii publice de aprovizionare cu apă în raionul Taraclia. Vor fi alocați bani și pentru reparaţia acoperişului universităţii din Taraclia.

În acest sens, Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) şi Ambasada Bulgariei au semnat vineri, 25 septembrie, un nou proiect de dezvoltare pentru raionul Taraclia.

„Astăzi marcăm o consolidare a cooperării în zona de sud, precum şi contribuția substanțială a Ambasadei Bulgariei la îmbunătățirea calităţii vieţii locuitorilor din Taraclia. Acest parteneriat va aduce rezultate tangibile și susţinere comunităţii în asigurarea dezvoltării durabile”, a spus Dafina Gercheva, coordonator-rezident ONU și reprezentant PNUD în Republica Moldova, citată de Moldpres.

„Am semnat un acord care pune bazele parteneriatului dintre Ambasada Republicii Bulgaria și PNUD. Dorința noastră comună este de a contribui la îmbunătățirea condițiilor de trai în Taraclia. Aceasta este o prioritate pentru misiunea diplomatică  bulgară, deoarece o mare parte a locuitorilor din raion sînt etnici bulgari. Ne-am dori ca acest parteneriat să aibă viitor, prin realizarea și altor proiecte care vor contribui la dezvoltarea durabilă a R. Moldova”, a declarat Petar Vâlov, ambasadorul Bulgariei în R. Moldova, potrivit sursei citate.

În raionul Taraclia trăiesc aproximativ 44 de mii de oameni, dintre care două treimi sunt etnici bulgari.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.