Frământările lui Ghimpu. Liberalii sunt gata să părăsească AIE 3

Mihai Ghimpu. Captură video / prime.md

Mihai Ghimpu. Captură video / prime.md

România nu va putea acorda împrumutul de 150 de milioane de euro, promis de Guvernul de la Bucureşti, până când republica Moldova nu va semna Memorandumul cu FMI. Anunţul a fost făcut de către preşedintele PL, Mihai Ghimpu, în cadrul emisiunii „Replica” de la Prime.

„Am ajuns într-o situaţie stupidă. FMI nu permite altor state să acorde credite Republicii Moldova în lipsa unui acord. Au spus «nu» şi României. Am mizat foarte mult pe ajutorul Guvernului României, însă nu este posibil”, a precizat Ghimpu.

În cadrul aceleiași emisiuni, Ghimpu a mai spus că PL va părăsi alianţa de guvernare, dacă pe parcursul lunii octombrie nu se va da curs condiţiilor formaţiunii, incluse în Acordul de constituire a AIE 3.

„În primul rând, vrem să ne asigurăm de implementarea Acordului de asociere cu UE. Vrem să fie elucidat până la urmă furtul miliardului, iar vinovaţii să fie deferiţi justiţiei, să facă închisoare pentru aceasta. De asemenea, noi vom insista pentru acţiuni radicale în combaterea corupţiei. Noi nu am revenit la guvernare de dragul unor ministere, dar pentru a face ordine. Dacă nu suntem ascultaţi, la începutul lunii noiembrie părăsim alianţa”, a declarat liderul PL.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.