Paranteza lui Filat ar putea arunca în aer toată politica moldovenească

Vlad Filat. Foto: delipress.info

Vlad Filat. Foto: delipress.info

După eventuale alegeri anticipate ar urma venirea stângii la putere. Partidele proeuropene sunt acum în criză de imagine. De această părere este președintele PLDM, Vlad Filat, potrivit căruia, dacă ar deschide acum această paranteză, referindu-se la cauzele acestei situații, riscă să arunce în aer toată politica moldovenească.

„Toate la timpul lor. Acum important este să înţelegem că, în condiţiile unei crize de imagine a partidelor proeuropene şi în condiţiile unei lipse de alternative pe segmentul de dreapta, stânga ar câştiga lejer alegerile anticipate. Iar aceasta ar însemna în mod sigur schimbarea vectorului extern de dezvoltare a ţării”, a declarat Filat într-un interviu pentru Tribuna, citat de IPN.

Întrebat despre o posibilă fuziune a PDM şi a PCRM, Filat a declarat că despre această fuziune se vorbeşte prin prisma alegerilor parlamentare anticipate şi nu e vorba de mandatul actualei alianţe.

„Mă tem că în ecuaţia care se prefigurează alte aranjamente politice, fuziuni etc. vor conta mai puţin. De aceea, acum trebuie să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut noi, iar misiunea pe care o avem este cât se poate de clară, să asigurăm stabilitate politică, să menţinem actuala coaliţie de guvernare şi să continuăm integrarea europeană a Republicii Moldova”, a spus Filat.

Liberal-democratul îşi doreşte ca toţi deputaţii din alianţa de guvernare „să înţeleagă importanţa istorică a momentului pe care-l traversează, să înţeleagă că au fost votaţi de cetăţeni ce-şi doresc un viitor european şi că nu au niciun drept să-şi bată joc de votul cetăţenilor, folosind mandatul de deputat după cum le dictează interesele de moment”.

Cât despre proteste, Vlad Filat notează că trebuie să se facă diferenţă clară între ele. Pe de o parte, sunt protestele organizate de o platformă civică, care „au scopuri interne”, iar pe de altă parte sunt protestele forţelor de stânga, care „au scopuri geopolitice externe”. Preşedintele PLDM a mai spus că nu are nicio legătură cu protestele organizate de Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr”.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

2 răspunsuri

Trackback-uri

  1. Comentatorul lui Filat sare înțepat: Reținerea lui Shor este o decizie proastă – Argumentul
  2. Ultimul cuvânt al lui Vlad Filat în calitate de prevenit – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.