Guvernul și-a amintit de dascăli, de Ziua Profesorului

Foto: ipn.md

Foto: ipn.md

Profesorii sunt cei care educă viitorul ţării şi aceştia trebuie respectaţi şi susţinuţi, aşa cum merită. Guvernul se angajează să promoveze reforme, astfel încât dascălii să fie remuneraţi pe măsură. Declaraţii în acest sens au făcut oficialii la sărbătoarea dedicată Zilei Profesorului, marcată tradiţional în prima duminică a lunii octombrie, relatează IPN.

Ministrul Educaţiei, Corina Fusu, a remarcat că viitorul unei societăţi este în mâinile profesorilor şi s-a adresat cadrelor tinere, spunându-le să nu cedeze în faţa greutăţilor, pasiunea să le crească şi să se transforme în dorinţa de a instrui copiii, menţionând că odată cu trecerea timpului profesia de pedagog devine vocaţie.

Ministrul a adăugat că profesorii trebuie să fie un exemplu nu doar pentru elevi, ci pentru întreaga societate. De asemenea, învăţământul trebuie să devină o ramură mai prestigioasă, iar în cadrul Guvernului e nevoie să se caute sprijin material pentru a spori condiţiile de activitate a profesorilor.

Premierul Valeriu Streleţ a subliniat că poziţiile pe care le ocupăm şi succesele pe care le obţinem le datorăm profesorilor care ne-au îndrumat. În spatele acestor succese se află o muncă asiduă, tot dascălii fiind cei care apără şi promovează valorile naţionale.

„Tot dumneavoastăr aţi fost cei care acum 3 ani aţi implementat reformele ambiţioase în învăţământ, reforme pe alocuri nepopulare, dar necesare”, a spus premierul.

Valeriu Streleţ este de acord că fără stimulente de ordin financiar nu vom putea asigura durabilitatea reformelor, dar şi o mai mare dedicaţie a profesorilor şi o motivare pentru tinerii pedagogi.

„Noi ne vom mobiliza eforturile pentru a apropia schimbările, astfel încât un pedagog cu rezultate bune să fie remunerat pe măsură”, a accentuat Streleț.

După declaraţiile oficialilor, mai mulţi dascăli au primit diplome din partea Guvernului pentru succesele atinse.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.