Până la 30 de ani! Atât ar putea dura returnarea miliardelor furate

Foto: democracy.md

Foto: democracy.md

De la 5 la 30 de ani! Atât ar putea dura perioada de returnare în Moldova a miliardului de dolari furat din sistemul bancar al ţării, potrivit expertului Institutului Basel pentru Guvernare, Pedro Pereira, citat de Infotag.

„Cazuri similare sunt foarte puţine în lume şi populaţia Moldovei ar trebui să înţeleagă că este un proces îndelungat şi dificil”, a spus expertul la postul de televiziune Realitatea.

„Primele cazuri de returnare a unor sume atât de mari durau câte 25-30 de ani. Drept exemplu avem «cazul Lazarenco» din Ucraina, unde procesul de returnare a banilor durează deja 15 ani. Şi deşi o parte din bani a fost returnată în Ucraina, a rămas o sumă enormă, care urmează a fi restituită”, a precizat expertul.

În opinia sa, „pentru a ancheta asemenea infracţiuniб acţiunile trebuie să fie coordonate şi bine gândite, astfel, toţi paşii întreprinşi de autorităţile moldoveneşti trebuie completate cu acţiuni în acest sens ale structurilor internaţionale”.

Concursul anunţat de Banca Națională a Moldovei pentru desfăşurarea celei de-a doua etape a anchetei furtului miliardului de dolari a fost câştigat de agenţia britanică Kroll. Contractul cu consorțiul format din firmele Kroll și Steptoe & Johnson LLP privind cea de-a doua etapă a investigaţiei la cele trei bănci devalizate va fi semnat în cîteva zile, a declarat astăzi într-o conferinţă de presă prim-ministrul Valeriu Streleţ.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.