Ștefan Urâtu, după ce a fost mazilit: „Este o răfuială”

Ștefan Urâtu. Foto: mesaj.md

Ștefan Urâtu. Foto: mesaj.md

Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) au votat marți, 13 octombrie, demiterea din funcția de vicepreședinte al Comisiei a lui Ștefan Urâtu, pentru acțiuni incompatibile cu statutul de membru permanent al CEC. Decizia a fost susținută de șapte membri din cei opt prezenți la ședință.

Decizia de revocare a lui Ștefan Urâtu din funcția de vicepreședinte a fost luată după ce acesta a făcut declarații publice și politice precum că alegerile parlamentare, dar și cele locale au fost fraudate, iar Republica Moldova este controlată de o caracatiţă oligarhică, care a capturat toate instituţiile de stat.

Conducerea CEC a declarat că „instituția este una independentă și apolitică, iar membrii acesteia, la intrarea în funcție, depun jurământul să nu facă declarații politice sau alte acțiuni de acest gen”.

Pe de altă parte, Ştefan Urâtu a declarat că demiterea sa din funcţia de vicepreşedinte al Comisiei este o răfuială. „Este o răfuială, o încercare de a închide gura celor care spun lucrurilor pe nume, ca nimeni să nu mai dorească să spună ce se întâmplă”, a menţionat Ştefan Urâtu.

Urâtu va activa în continuare în calitate de membru al CEC, deoarece doar Parlamentul poate decide excluderea lui din Comisie.

Amintim că Ştefan Urâtu s-a alăturat protestului din Piaţa Marii Adunări Naţionale în data de 4 octombrie, îndemnându-i atunci pe toţi funcţionarii publici să părăsească sistemul şi să se alăture protestelor.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.