Filat, la un pas de a-i fi ridicată imunitatea parlamentară: „Atât timp cât Plahotniuc este prezent în viața publică din Moldova, țara nu are un viitor”

Vlad Filat şi Vladimir Plahotniuc. Foto: fb.com/sergiu.mocanu.7

Vlad Filat şi Vladimir Plahotniuc. Foto: fb.com/sergiu.mocanu.7

Procurorul general Corneliu Gurin a cerut joi, 15 octombrie, ridicarea imunităţii parlamentare a liderului PLDM şi deputatului Vlad Filat, astfel încât liberal-democratul să fie învinuit şi arestat pentru că ar fi implicat direct în fraudele din sistemul financiar-bancar, care au afectat situaţia economică din Republica Moldova.

Potrivit procurorului general, există „probe concludente” vizând implicarea lui Vlad Filat în fraudele de la Banca de Economii

„Este vorba de o crimă deosebit de gravă, de situaţii legate de influenţarea martorilor, distrugerea probelor, imposibilitatea aplicării sechestrelor pe anumite bunuri pentru recuperarea prejudiciului creat la BEM”, a declarat Gurin în plenul Legislativului.

Potrivit unei solicitări depuse de Procuratura Generală în Parlament, Vlad Filat, ar fi estorcat şi primit de la directorul Dufremol, Ilan Shor, mijloace financiare, bunuri şi servicii ce nu i se cuvin, în sumă de peste 60 de milioane de dolari SUA.

Totodată, în perioada 2013-2014, Vlad Filat ar fi pretins şi ar fi primit de la Ilan Shor, personal şi prin mijlocitori, bani, servicii şi alte bunuri în sumă totală de peste 190 de milioane de dolari.

Pe de altă parte, liberal-democratul Filat a declarat că se aștepta la un asemenea scenariu.

„Pe de o parte cu Usatîi, pe de altă parte cu procurorul general, în speranța că o să fie justiție corectă. Jertfa care se aduce astăzi va duce clar la destrămarea acestui sistem odios care duce la putrefacție țara în care trăim. Dacă spuneam că alegerile anticipate sunt nedorite, acum pot să spun că oamenii trebuie să aleagă între ceea ce este și ceea ce își doresc ei, în speranța că vor avea posibilitatea de a-și exprima opțiunea de vot. Atât timp cât Plahotniuc este prezent în viața publică din Moldova, țara nu are un viitor. Când vorbesc de el nu vă gândiți doar la dânsul”, a replicat liderul PLDM.

Comisia juridică numiri şi imunităţi a Parlamentului urmează să examineze demersul procurorului general.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Planul eșuat al lui Filat, după ce a fost arestat. Procurorii i-au interzis să facă asta | Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.