Filat, reţinut pentru 72 de ore. Streleț: Nu voi pleca de bună voie

Vlad Filat. Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

Vlad Filat. Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

Liderul PLDM, Vlad Filat, a fost reţinut pentru 72 de ore de către ofiţerii CNA, după ce Parlamentul i-a anulat cu 79 de voturi imunitatea de deputat. Procurorii anticorupţie l-au acuzat pe fruntaşul liberal-democrat de corupţie pasivă şi trafic de influenţă.

Filat a declarat că acţiunile de astăzi fac parte dintr-un scenariu bine regizat şi pus la cale de către „păpuşar”. Acesta a mai spus că nu are nevoie de imunitate parlamentară şi că avocaţii urmează să dovedească nevinovăţia sa. La fel, acesta a anunţat că de astăzi PLDM va fi condus de către premierul Valeriu Streleţ.

La rândul său, premierul Valeriu Streleţ declară că nu îşi va da demisia după lipsirea de imunitate parlamentară şi reţinerea lui Vlad Filat.

„Nu am dreptul să părăsesc oamenii care au ieşit în stradă, nu am dreptul să abandonez  partenerii de peste hotare, cu care în ultimul timp am avut discuţii foarte bune. Vă rog să aveţi încredere în mine şi eu la fel voi avea încredere. Îmi voi face datoria cu consacrare și dedicare până în momentul în care anumite forţe vor încerca să mă demită. Nu este exclus că îmi vor coase şi mie un dosar. Nu voi pleca de bună voie. Nu pot și nu am dreptul să abandonez oamenii într-o perioadă atât de dificilă”, a declarat şeful Executivului, joi seara, la un briefing de presă.

Referindu-se la reţinerea lui Vlad Filat, Streleţ a spus că speră ca acesta să-şi demonstreze nevinovăţia în justiţie și s-a arătat nedumerit de Ilan Șor nu este arestat.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

2 răspunsuri

Trackback-uri

  1. Lui Vlad Filat nu-i va fi urât la pușcărie | Argumentul
  2. Planul eșuat al lui Filat, după ce a fost arestat. Procurorii i-au interzis să facă asta | Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.