Unirea cu România, discutată la nivel înalt în Chișinău

Foto: m-securitynews.ro

Foto: m-securitynews.ro

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, consideră că anumite subiecte de interes larg ar trebui ridicate în cadrul unor referendumuri. Candu a avut în vedere tematici amplu dezbătute, precum modalitatea alegerii președintelui, neutralitatea și unirea Republicii Moldova cu România.

„Poate e cazul să nu ne mai ascundem și să punem o dată pe masă și poporul să decidă dacă e cazul să vorbim de Unire sau nu, cu toate angajamentele și să ne asumăm rezultatul care o să fie”, a declarat președintele Parlamentului, citat de Deschide.md.

Unirea cu România este una dintre soluțiile propuse de invitații la Forumul Public de miercuri, dialog social convocat de puterea de la Chișinău.

Primarul orașului Cimișlia, liberal-democratul Gheorghe Răilean, le-a cerut membrilor Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”, prezenți la forum, să clarifice poziția lor față de Unirea Republicii Moldova cu România. Răilean a spus că cea mai rapidă cale de integrare europeană este unirea cu România.

„Putem să o luăm pe calea lungă, să întreprindem reforme riscante, sau să o luăm pe drumul scurt…”, a punctat primarul orașului Cimișlia, Gheorghe Răilean, citat de InfoPrut.ro.

În același context, Nicolae Dabija a solicitat guvernării să examineze opțiunea de reunificare a Republicii Moldova cu România, pentru că, potrivit scriitorului, „doar asta ne-ar putea salva și ne-ar putea asigura un trai decent în spațiul european”.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.