Procuratura Generală a înghițit „momeala” lui Filat. Controale la Moldtelecom, MoldovaGaz, Metalferos

Foto: anticoruptie.md

Foto: anticoruptie.md

Procuratura Generală a dispus verificarea acuzaţiilor lansate de către deputatul Vlad Filat, în cadrul şedinței Parlamentului de joi, 15 octombrie, privind fraudele majore în activitatea unor întreprinderi cu capital de stat și cu dominație pe piață.

Procurorii ar urma să întreprindă acțiuni de documentare și evaluare procesual-penală a încălcărilor legislației invocate la Moldtelecom, MoldovaGaz, Aeroportul Internațional Chișinău, Air Moldova, precum și a unor întreprinderi care au situație dominantă pe piața achiziției și exportului deșeurilor metalice (metale feroase, deșeuri industriale etc.).

Decizia a fost luată după ce liberal-democratul Vlad Filat l-a acuzat indirect pe democratul Vlad Plahotniuc că ar controla mai multe întreprinderi.

„Clarificați-vă câte miliarde s-au furat din Moldtelecom, câte sute de milioane se fac din Metalferos, câte milioane se fac din tarifele la gaz, energie electrică. Atunci veți avea un răspuns la întrebarea de ce trăim atât de prost în această țară. Aici păpușarul a reușit să mai facă un joc”, a spus Vlad Filat înainte de a-i fi retrasă imunitatea parlamentară.Categorii:Actualitate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.