Băsescu dă de înțeles că arestarea lui Filat este un semn că justiția moldovenească începe să-și facă treaba

Traian Băsescu. Foto: botosaninecenzurat.ro

Traian Băsescu. Foto: botosaninecenzurat.ro

Republica Moldova este într-o situație dificilă. Se poate ajunge la instabilitate politică majoră și, mai ales, se pare că a început un drum al slăbirii încrederii în drumul european. Declarația a fost făcută de către fostul președinte al României Traian Băsescu într-un interviu exclusiv pentru Realitatea.md, întrebat fiind ce crede despre arestarea deputatului și fostului premier Vlad Filat.

„Din punct de vedere al justiției, nu am cum să comentez (arestarea lui Filat – n.r.), pentru că dosarul este la procurori și nu eu pot comenta. Un judecător a stabilit să rămână 30 de zile în arest. Din punct de vedere politic însă s-au creat dificultăți majore”, a declarat Băsescu.

Fostul președinte român a dat de înțeles că arestarea lui Filat este un semn că justiția din Republica Moldova începe să-și facă treaba. „Dacă cumva fapta există, nu mai poți să-i spui război politic, chiar dacă se valorifică și politic”, a relevat Băsescu.

Traian Băsescu a mai declarat că sunt destui politicieni din cauza cărora Republica Moldova stagnează. „Țara ar trebui condusă de generația asta tânără care iese în stradă și spune că vrea unirea cu România, de exmplu”, crede fostul președinte român.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.