Premierul Streleț avertizează: Împotriva Republicii Moldova se urzește un complot

Valeriu Streleț. Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

Valeriu Streleț. Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

În ultimele zile „s-a declanșat un atac masiv, bine regizat împotriva guvernului”. Scopul principal este deturnarea Republicii Moldova de la vectorul său strategic de integrare europeană, a declarat marți, 20 octombrie, într-o conferință de presă prim-ministrul Valeriu Streleț.

„Am ascultat cu atenție declarațiile tovarășului Voronin și ale tovarășului Dodon și înțeleg că scopul lor este să creeze o atmosferă de haos, o atmosferă de debandadă acum, în prag de iarnă. Dar scopul lor principal este ca prin aceste acțiuni, prin denigrarea imaginii Guvernului, care într-o perioadă scurtă de timp de când a fost învestit a făcut tot posibilul pentru a debloca o serie de procese care vizează sectorul bancar, stabilitatea plăților sociale, sectorul energetic, să deturneze Republica Moldova de la vectorul său strategic de integrare europeană”, a menționat premierul, citat de Moldpres.

Potrivit lui Valeriu Streleț, prin aceste atacuri „se încearcă să se pună în practică ceea spre ce au tins ei demult”. După cererea „perfect legală” de demisie a directorului CNA, prim-ministrul a subliniat că va cere demisia și altor funcționari, inclusiv miniștri, care „nu fac reformă, ci antireformă, protejând interesele partidelor, dar nu ale cetățenilor”.

„Împotriva Republicii Moldova se urzește un complot”, a avertizat premierul Valeriu Streleț. Oficialul a adăugat că jocurile în mare măsură sunt făcute și urmează actul final în Parlament – demiterea prin vot secret a unui Guvern proeuropean.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.