România nu va acorda creditul de 150 de milioane de euro Republicii Moldova, dacă la putere vin antieuropenii

Victor Ponta. Foto: gandul.info

Victor Ponta. Foto: gandul.info

România nu va acorda creditul de 150 de milioane de euro Republicii Moldova, dacă la Chişinău va veni un guvern prorus și antieuropean. Declaraţia a fost făcută de către premierul român, Victor Ponta, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune „TVR Moldova”, relatează IPN.

„Cu siguranță că vom anula acordul. Nu ne obligă nimeni. Este un drept al nostru. Prima tranșă va fi acordată după ce vom primi un raport cu privire la încheierea negocierilor cu FMI, iar a doua va fi acordată după semnarea unui acord cu FMI. România a rămas unicul susţinător al Republicii Moldova”, a precizat şeful Guvernului român.

Deşi admite că există riscul demiterii Guvernului Streleţ, premierul român s-a arătat optimist că nu va trece moţiunea de cenzură pe care intenţionează s-o înainteze PSRM. „Cred că totul va fi bine. Avem relaţii directe cu mai mulţi politicieni de la Chişinău, inclusiv cu Marian Lupu şi Mihai Ghimpu. Am vorbit şi cu Iurie Leancă. Leancă nu va fi alături de socialişti”, a declarat Ponta.

Victor Ponta consideră că nu există o alternativă la actuala coaliţie de guvernare de la Chişinău. „Unica alternativă înseamnă haos, să ne întoarcem cu ani în urmă, când la guvernare se afla PCRM. Mesajul nostru este foarte clar – noi sprijinim coaliţia proeuropeană, doar că trebuie să rămână proeuropeană, proromânească şi să implementeze reforme”, a fost mesajul premierului român pentru clasa politică de la Chişinău.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Președintele României RESPINGE împrumutul de 150 de milioane de euro acordat R. Moldova | Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.