Fiodor Ghelici vrea capul Mitropolitului Vladimir, pentru abuzuri şi corupţie

Fiodor Ghelici. Foto: publika.md

Fiodor Ghelici. Foto: publika.md

Preşedintele organizaţiei neguvernamentale „Moldova mea”, Fiodor Ghelici, cere demiterea Mitropolitului Chişinăului şi Întregii Moldove, Vladimir, pentru abuzuri şi corupţie.

Potrivit Infotag, un apel în acest sens a fost adresa capului Bisericii Ortodoxe Ruse (BOR), Patriarhului Chiril, căruia i se supune Mitropolia Moldovei.

Ghelici a spus miercuri, într-o conferinţă de presă, că este necesar de a delega o comisie de la Moscova, care ar investiga activitatea Mitropolitului Vladimir.

„Este necesar de a-i verifica conturile bancare, de a-l întreba de unde preotul are bani pentru vacanţe de lux, automobile noi, vacanţe la mare alături de doamne, vizitarea saloanelor de frumuseţe de elită? Cum poate să se comporte astfel ierarhul bisericii? Acestea şi alte întrebări şi le pun şi enoriaşii şi parohii de rang mai mic. Preoţii înţeleg totul, dar nu pot veni cu declaraţii deoarece vor fi imediat persecutaţi. Astfel, vocea credincioşilor răsună prin organizaţia noastră”, a menţionat Fiodor Ghelici.

Ghelici a spus că ultima picătură a fost recentul apel al Mitropolitului Vladimir de a-l transfera în arest la domiciliu pe liderul PLDM, Vlad Filat.

„Este un nou act de caritate? Pentru ce biserica se implică în asemenea treburi? Mitropolitul se implică în viaţa societăţii civile, ceea ce este inadmisibil pentru conducătorul bisericii. Am observat că după alegeri sau o nouă declaraţie mitropolitul se alege cu un jeep sau alte bunuri. Noi considerăm că Vladimir şi anturajul său doar folosesc biserica pentru a se îmbogăţi”, a mai spus Ghelici.

Foto: basarabia.md

Foto: basarabia.mdCategorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.