Filat rămâne în izolator! „Mama, tata, vă iubesc. Angela, te iubesc. Copii, vă iubesc”

Vlad Filat. Foto: realitatea.md

Vlad Filat. Foto: realitatea.md

Fostul premier Vlad Filat, acuzat de corupţie pasivă şi trafic de influenţă, rămâne în arest. Curtea de Apel a respins astăzi, 23 octombrie, recursul avocaţilor care au cerut casarea deciziei Judecătoriei sectorului Buiucani privind prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arest, relatează IPN.

Igor Popa, avocatul lui Filat, a declarat după şedinţă că apărarea nu este de acord cu decizia instanţei de apel şi urmează să se adreseze la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Avocatul a mai spus că la CEDO se va invoca privarea dreptului la o apărare eficientă, dar şi încălcarea prezumţiei nevinovăţiei. Potrivit lui, nu există nici bănuială rezonabilă, nici probe care să justifice arestul preventiv. Totodată, avocatul a menţionat că partea acuzării a încercat astăzi să aducă alte probe pentru a completa lipsa de probatoriu în instanţă.

„Astăzi a fost aprobat arestul de 30 de zile. Să știți cu toții, mă simt ok, sunt pregătit moral și fizic, pregătit până se află adevărul (…) Aceste companii și credite habar nu am de unde și cine sunt. Consider că fără nicio probă se încalcă prezumția nevinovăției și rog pe toți cei care doresc un stat de drept să nu se lase manipulați și să lupte ca aceste lucruri să nu se întâmple. Voi vorbi când o să mi se ofere posibilitatea. Mama, tata, vă iubesc. Angela, te iubesc. Copii, vă iubesc”, a declarat Vlad Filat, după decizia magistraților, potrivit Realitatea.md.

Spre deosebire de precedentele şedinţe de la instanţa de fond, învinuitul Vlad Filat s-a prezentat astăzi în faţa magistraţilor. Acesta a declarat că intenţionat a fost izolat, ca să nu poată vorbi. Filat a menţionat că se simte bine şi că e pregătit moral şi fizic să ducă această bătălie până la sfârşit, până se va afla adevărul. Fostul premier a mai spus că denunţul lui Şor este unul mincinos şi că el nu cunoaşte acele companii despre care se discută. Potrivit lui, în acest dosar se încalcă prezumţia nevinovăţiei în scopuri politice.

Parlamentul i-a retras lui Vlad Filat imunitatea parlamentară cu votul a 79 de deputaţi, la cererea procurorului general. Procurorii anticorupţie îl acuză pe fruntaşul liberal-democrat de corupţie pasivă şi trafic de influenţă. După votarea în Parlament, Vlad Filata fost escortat la Centrul Naţional Anticorupţie, unde a fost reţinut pentru 72 de ore, iar pe data de 18 octombrie, arestul a fost prelungit cu 30 de zile.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.