Renato Usatîi, „cel mai dur critic al regimului tâlhăresc”, a fost reținut pentru 72 de ore

Renato Usatîi. Foto: realitatea.md

Renato Usatîi. Foto: realitatea.md

Primarul municipiului Bălți, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a fost reținut pentru 72 de ore în baza unui dosar intentat de Procuratura Generală, pentru „violarea dreptului la secretul corespondenţei”. Potrivit Procuraturii Generale, Usatîi a refuzat să dea declarații.

Primarul de Bălți a fost reținut vineri, 23 octombrie, în jurul orei 18.00, de către mascații Serviciului de Informații și Securitate, chiar la ieșirea din Aeroportul Internațional Chișinău. Asta după ce Renato Usatîi a publicat mai multe interceptări telefonice dintre Vlad Filat și Ilan Shor. În acest caz, Renato Usatîi are statut de învinuit. Procuratura Generală menționează că Usatîi a fost citat telefonic, însă „din motive necunoscute, nu s-a prezentat”.

„Renato Usatîi este cel mai dur critic al regimului tâlhăresc. Se bucură de cea mai mare susținere. Este capabil să mobilizeze lumea. Acest gest al regimului este unul nechibzuit. Regimul este în agonie pe patul de moarte politică. Situația poate ieși de sub control odată cu reținerea lui Renato Usatîi. Ca cetățean, apreciez gestul lui Renato Usatîi pentru că a avut curajul să informeze cine este Vlad Filat și Ilan Shor. Datorită acestor dezvăluiri am aflat că se cunosc în profunzime. Oamenii, cetățenii trebuie să știe ceea ce se întâmplă”, a declarat vicepreședinte ”Partidul Nostru”, Ilian Cașu.

La Procuratura Generală, acolo unde a fost adus liderul Partidului Nostru, au venit mai mulți susținători ai lui Usatîi care protestează contra actualei guvernări. Acolo a fost văzut și deputatul socialist Igor Dodon.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

3 răspunsuri

Trackback-uri

  1. Ilian Cașu: Vom protesta cu sutele de mii, dacă Renato Usatîi nu va fi eliberat | Argumentul
  2. Renato Usatîi, după eliberarea din izolatorul CNA: Fiecare zi de arest a mea îmi adaugă 3% de popularitate | Argumentul
  3. Procuratura Generală vrea capul primarului de Bălți | Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.