Voronin: Filat stă în spatele protestelor Platformei DA, iar PDM i-ar controla pe Dodon și Usatîi

Vladimir Voronin. Foto: jc.md

Vladimir Voronin. Foto: jc.md

În spatele Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”, care a organizat numeroase proteste în centrul Chișinăului, stă fostul premier Vlad Filat. Asta a declarat președintele PCRM, Vladimir Voronin, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Totodată, comunistul suspectează că în spatele protestelor organizate de Igor Dodon și Renato Usatîi în fața Parlamentului ar sta Partidul Democrat din Moldova. Voronin a evitat să spună direct cine stă în spatele celor doi.

„Parcă toată lumea nu știe și voi nu știți. În spatele protestatarilor care se numesc Platforma DA stă Filat, iar în spatele lui Dodon și Usatîi stau alții”, a declarat liderul PCRM.

Voronin a mai spus că protestele din centrul Chișinăului au întrecut măsura: „Toate aceste chestii cu «palatnocinîi gorodok» (orășelul corturilor – n.r.) au obosit toată lumea. Acolo nu este nimeni, «bomjîi» (boschetarii – n.r.) și poate altcineva se adună acolo. Nu e cazul să ții oamenii în frigul ăsta în stradă, chiar să-ți bați joc așa de ei, chiar și dacă îi plătesc și îi hrănesc”.

Protestul non-stop organizat de Platforma DA a început în data de 6 septembrie 2015 cu un miting de amploare în PMAN, supranumit Marea Adunare Națională, care continuă și în prezent. Protestatarii cer demisia conducerii Republicii Moldova și dreptul de a alege șeful statului prin vot direct, exercitat de către popor.

În paralel, și socialiștii lui Igor Dodon împreună cu partidul lui Renato Usatîi organizează de aproape o lună proteste non-stop în fața Parlamentului, unde au înființat un așa-zis Orășel al Victoriei.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.