Ilian Cașu: Vom protesta cu sutele de mii, dacă Renato Usatîi nu va fi eliberat

Ilian Cașu. Foto: ru1.md

Ilian Cașu. Foto: ru1.md

Susținătorii primarului de Bălți, Renato Usatîi, și membrii Partidului Nostru (PN), pe care acesta îl conduce, au protestat sâmbătă, 24 octombrie, în fața Centrului Național Anticorupție (CNA), unde Usatîi este audiat de procurori.

„Libertate lui Renato!”, „Jos hoții!”, „Victorie!”, „Noi suntem cu tine!”, au scandat zeci de oameni care s-au adunat în fața CNA. Ilian Cașu, consilier municipal al PN, a anunțat că în centrul Chișinăului vor fi adunați sute de mii de oameni dacă liderul lor nu va fi eliberat.

„Nu pot să fie puși după gratii toți cetățenii Moldovei. De aceea, vom protesta cu sutele de mii. Renato Usatîi este nevinovat. Noi vom lupta până la victorie”, a menționat Cașu, citat de IPN.

Protestatarii au afirmat că liderul PN este cel mai dur critic al actualului regim. Ei susțin că Usatîi a adus folos cetăţenilor prin publicarea interceptărilor convorbirilor telefonice dintre fostul premier Vlad Filat şi primarul oraşului Orhei, omul de afaceri Ilan Şor, şi că datorită lui poporul a avut posibilitatea să afle adevărul despre cei care guvernează ţara.

Manifestanţii au declarat că vor lupta până la urmă pentru eliberarea lui Renato Usatîi, precum împotriva „regimului criminal”.

Renato Usatîi este audiat la CNA după ce a fost reținut preventiv pentru 72 de ore în cauza penală declanșată pe faptul violării secretului corespondenței.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.